Η Κίνα στρέφεται στις αγορές LPG της Μ. Ανατολής

Η Κίνα στρέφεται στις αγορές LPG της Μ. Ανατολής

31
Η Κίνα στρέφεται στις αγορές LPG της Μ. Ανατολής

Εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, ο ασιατικός γίγαντας φαίνεται πως στρέφεται στις αγορές της Μέσης Ανατολής για τις αναγκαίες προμήθειες LPG, γυρνώντας την πλάτη στις αμερικανικές εισαγωγές όπως τονίζουν ειδικοί αναλυτές και έμποροι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το τέλος του περασμένου Αυγούστου η Κίνα επέβαλε πρόσθετους δασμούς της τάξεως του 25% στις εισαγωγές 300 αμερικανικών εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του LPG, το οποίο χρησιμοποιείται στις μεταφορές, καθώς επίσης για θέρμανση και για παραγωγή πετροχημικών. Έκτοτε κανένα φορτίο LPG από τις ΗΠΑ δεν κατέφτασε στην Κίνα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ong Han Wee της FGE.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για το 20% των εισαγωγών LPG στην Κίνα με το Πεκίνο να στρέφεται πλέον προς το Κατάρ, τα ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.