Η ψυχική υγεία των ναυτικών προτεραιότητα για τις ναυτιλιακές εταιρείες

Η ψυχική υγεία των ναυτικών προτεραιότητα για τις ναυτιλιακές εταιρείες

829
Η ψυχική υγεία των ναυτικών προτεραιότητα για τις ναυτιλιακές εταιρείες

Η Synergy Group, με έδρα στην Σιγκαπούρη, έχοντας πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στην διαχείριση πλοίων, έχει θέσει ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες και λύσεις, οι οποίες καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών της.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημασία της διασφάλισης της καλής ψυχολογίας των ναυτικών, η Synergy Group έχει ανακοινώσει την δημιουργία της γραμμής υποστήριξης iCALL, η οποία είναι διαθέσιμη σε πληρώματα πλοίων, σε προσωπικό γραφείου αλλά και γενικά οποιονδήποτε εργάζεται στην θάλασσα ανεξαρτήτου εταιρείας, εθνικότητας ή πλοίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο.

Μέσα από την συγκεκριμένη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία παρέχεται σε εννιά διαφορετικές γλώσσες, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω mail, είτε μέσω της εφαρμογής nULTA App, στόχος είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας των ναυτικών.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Synergy Group, έρευνες έχουν δείξει ότι τα πληρώματα των πλοίων εκδηλώνουν συμπτώματα κοινωνικής απομόνωσης και κατάθλιψης, ενώ καταγράφονται και αρκετά περιστατικά αυτοκτονιών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Υπολογίζεται ότι το 5,9% των θανάτων εν πλω αποδίδεται σε αυτοκτονία, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα και γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίο να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.