Επίθεση σε πλοίο της Maersk

Επίθεση σε πλοίο της Maersk

276
Επίθεση σε πλοίο της Maersk
Φωτό αρχείου

Πειρατική επίθεση δέχθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Maersk Newbury», ενώ έπλεε στον ποταμό Guayas κοντά στην πόλη Guayaquil, στα δυτικά του Εκουαδόρ. Ωστόσο, μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν ο πλοίαρχος ειδοποίησε άμεσα τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με το ReCAAP ICC.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος δέχθηκε επίθεση από τους ένοπλους ληστές, που είχαν ανέβει ήδη στο πλοίο, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Τα μέλη της ένοπλης ομάδας μόλις έγιναν αντιληπτά από τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος τράπηκαν σε φυγή.

Από την έρευνα που διεξήχθη από την Ακτοφυλακή του Εκουαδόρ δεν διαπιστώθηκε να έχει κλαπεί κάτι από το πλοίο, ενώ χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε όσα μέλη του πληρώματος είχαν ανάγκη.

Μετά το περιστατικό το «Maersk Newbury», χωρητικότητας 2.256 TEUs, συνέχισε κανονικά το ταξίδι του.

Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο έχει ναυπηγηθεί το 2001, είχε δεχθεί πειρατική επίθεση και τον Οκτώβριο του 2006, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο σε λιμένα του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.