34 ναυτιλιακοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βιώσιμη ναυτιλία

34 ναυτιλιακοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βιώσιμη ναυτιλία

1241
34 ναυτιλιακοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βιώσιμη ναυτιλία

Στο πλαίσιο του Global Maritime Forum, 34 CEO μερικών από τις κορυφαίες εταιρείες του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου παγκοσμίως  υπέγραψαν την συμμετοχή τους σε μια κοινή προσπάθεια απέναντι στο decarbonization της βιομηχανίας.

Η κοινή αυτή προσπάθεια, η οποία υποστηρίζεται ενεργά από εταιρείες-κολοσσούς όπως η Cargill, η Trafigura, η Μaersk, η Euronav, η GasLog κ.ά., έρχεται να ενισχύσει τις βλέψεις του ΙΜΟ για μια πιο «πράσινη» ναυτιλία. Κατά τους 34 CEO, η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη τεχνολογική πρόκληση των τελευταίων 100 ετών.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Claus Hemmingsen, Vice CEO της A.P. Moller – Maersk, ο οποίος τόνισε ότι η μεταστροφή του διεθνούς δια θαλάσσης εμπορίου σε ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα απαιτεί επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης και κάλεσε όλους όσους απαρτίζουν τη διεθνή ναυτιλία να συμμετάσχουν στο «νέο αυτό ταξίδι».

Tέλος ο Jan Dieleman, Πρόεδρος της Cargill Ocean Transportation, σημείωσε ότι ο ο τομέας της ναυτιλίας οφείλει να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και υποδομές ώστε να καταστεί βιώσιμη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.