Προς έγκαιρη εγκατάσταση BWMS παροτρύνει ο ClassNK

Προς έγκαιρη εγκατάσταση BWMS παροτρύνει ο ClassNK

102
Προς έγκαιρη εγκατάσταση BWMS παροτρύνει ο ClassNK

Ο ιαπωνικός νηογνώμονας ClassNK εξέτασε ποια από τα πιστοποιημένα πλοία σε εκείνον έχουν προχωρήσει σε μετασκευές προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος (BWMS). Από την μελέτη προέκυψε ότι η πλειονότητα των πλοίων πρόκειται να εγκαταστάσει τα εν λόγω συστήματα το 2022.

Το γεγονός αυτό ωθεί τον ιαπωνικό νηογνώμονα να καλέσει τους πλοιοκτήτες και διαχειριστές των πλοίων που επιθεωρεί να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην εγκατάσταση BWMS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ClassNK, μέχρι τα τέλη του περασμένου Αυγούστου 7.315 πλοία που ήταν πιστοποιημένα στον συγκεκριμένο νηογνώμονα ήταν υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν BWMS. Εντούτοις, από τα παραπάνω μόλις τα 1.915 πλοία είχαν προχωρήσει στην συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ClassNK και τα οποία παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα προκύπτει ότι ο αριθμός των πλοίων που παρακολουθούνται από τον ιαπωνικό νηογνώμονα, και που θα εγκαταστήσουν BWMS, ανέρχεται σε 92 το 2019, σε 662 το 2020, σε 795 το 2021, σε 2.832 το 2022, σε 558 το 2023 και σε 461 το 2024. Ενδεχομένως οι παραπάνω αριθμοί να αλλάξουν καθώς ορισμένα πλοία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση εντός των επόμενων ετών.

ΝΚClass

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.