Σε ποιους τύπους πλοίων θα στραφούν οι επενδυτές;

Σε ποιους τύπους πλοίων θα στραφούν οι επενδυτές;

480
Σε ποιους τύπους πλοίων θα στραφούν οι επενδυτές;

Η VesselsValue δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα μελέτης της αναφορικά με τις πιο συμφέρουσες επενδύσεις στον ναυτιλιακό κλάδο, λαμβάνοντας υπόψιν εκτιμήσεις και αναλύσεις για τις μελλοντικές τάσεις στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα τονίζεται ότι η πρόβλεψη για την πορεία των τιμών των assets είναι μια απαιτητική διαδικασία και περιλαμβάνει εκτός όλων των άλλων και τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα δυναμική των αποδόσεων στην spot αγορά.

Όσον αφορά τον ναυτιλιακό κλάδο, η VesselsValue παρατηρεί ότι τα δεξαμενόπλοια προσφέρουν υποσχόμενες προοπτικές επένδυσης, καθώς η αξία των μεγαλύτερων δεξαμενόπλοιων αναμένεται να ακολουθήσει αύξουσα πορεία τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο πέρα από τα δεξαμενόπλοια και άλλα πλοία, όπως τα Panamax containerships και τα Handysize bulkers θα αποτελέσουν συμφέρουσα επένδυση με βάση την μελλοντική τους αξία.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι προβλέψεις της VesselsValue για την μελλοντική αξία των πέντε κορυφαίων -προς επένδυση- τύπων πλοίου για το γ’ τρίμηνο του 2019, συγκρινόμενη με το  γ΄τρίμηνο του 2018:

VesselsValue

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.