Σε χαμηλά 35 ετών η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ

Σε χαμηλά 35 ετών η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ

49
Σε χαμηλά 35 ετών η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ

Παρά την προτροπή του Λευκού Οίκου για την αύξηση της χρήσης άνθρακα, η κατανάλωση από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς των ΗΠΑ εξακολουθεί να μειώνεται. Κύρια αιτία για την «κατάρρευση» του άνθρακα αποτελεί η στροφή των αμερικανικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών προς άλλες μορφές ενέργειας όπως η αιολική, η ηλιακή και το φυσικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση άνθρακα από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε στους 298 εκατ. τόνους το α’ εξάμηνο του έτους, έναντι 312 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατανάλωση αποτελεί την χαμηλότερη των τελευταίων 35 χρόνων. Παράλληλα, τονίζεται ότι κατά το πρώτο μισό του έτους η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5%, μολονότι καταγράφηκε μείωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη χρήση άνθρακα κατά 6%.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ ο άνθρακας χάνει διαρκώς έδαφος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς τα τελευταία 30 χρόνια το μερίδιο αγοράς του έχει μειωθεί από το 57% το 1988 στο 30% το 2017, με κύριο ανταγωνιστή του να έχει αναδειχθεί το φυσικό αέριο αφού οι τιμές του μειώνονται διαρκώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.