Δημήτριος Ι. Φαφαλιός: νέος πρόεδρος της INTERCARGO

Δημήτριος Ι. Φαφαλιός: νέος πρόεδρος της INTERCARGO

1660
Δημήτριος Ι. Φαφαλιός: νέος πρόεδρος της INTERCARGO

Ο κ. Δημήτριος Ι. Φαφαλιός, Πρόεδρος και Διευθυντής της Fafalios Shipping S.A., εκλέχθηκε παμψηφεί νέος Πρόεδρος της INTERCARGO. Μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο λαμβάνει τη «σκυτάλη» από τον κ. Ιωάννη Πλατσιδάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε 6 δημιουργικά έτη στο τιμόνι της Διεθνούς Ενώσεως Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου.

Σημειώνεται, πως η INTERCARGO εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πλοιοκτητών ξηρού φορτίου, ενώ διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τόσο στους κόλπους του Ιnternational Μaritime Οrganization (IMO) όσο και στα διεθνή ναυτιλιακά fora. Με έδρα το Λονδίνο, το δημιούργημα του αείμνηστου Αντώνη Χανδρή, βρίσκεται υπό την ηγεσία σημαντικών Ελλήνων προέδρων εδώ και 14 συναπτά έτη. Πριν τη θητεία του κ. Πλατσιδάκη, πρόεδρος ήταν ο κ. Νικόλαος Παππαδάκης.

Ο κ. Δημήτριος Ι. Φαφαλιός
Ο κ. Δημήτριος Ι. Φαφαλιός

Ο κ. Δημήτριος Φαφαλιός είναι Πρόεδρος και Διευθυντής της Fafalios Shipping S.A. από το 2008 μέχρι σήμερα. Από το 1984 έως το 2008 ο κ. Φαφαλιός κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην ιστορική εταιρεία Fafalios Ltd. στο Λονδίνο.

Ο νέος Πρόεδρος της INTERCARGO είναι απόφοιτος του τμήματος Naval Architecture and Ship Building του Πανεπιστημίου του Newcastle upon Tyne, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Science in Ocean Systems Management) από το MIT. Ο κ. Φαφαλιός διατηρούσε μέχρι πρότινος τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της INTERCARGO, ενώ κατέχει ακόμη σημαντικές θέσεις σε διάφορες εφοπλιστικές ενώσεις και επιτροπές.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο αδερφός του νέου προέδρου της INTERCARGO, Χαράλαμπος Ι. Φαφαλιός είναι εδώ και αρκετά χρόνια πρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee στο Λονδίνο.

Πλατσιδάκης
Ο κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης

Η θητεία του απερχόμενου προέδρου της INTERCARGO και γενικού διευθυντή της Anangel Maritime Services Inc. κ. Ιωάννη Πλατσιδάκη, χαρακτηρίζεται από έμπειρους παρατηρητές και γνώστες των ναυτιλιακών ζητημάτων ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατάφερε με επιτυχία να εγγραφούν πάνω από 1.200 πλοία στη διεθνή Ένωση και με αυτόν τον τρόπο να δυναμώσει τη φωνή της, σε μια δύσκολη περίοδο για τους ναύλους στα ξηρά φορτία. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή η INTERCARGO αριθμεί 2.200 πλοία- μέλη.

Ο κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, βραβευμένος με το βραβείο «Ευκράντη» από τα «Ναυτικά Χρονικά» το 2010, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του London School of Economics, έχει διατελέσει μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της INTERTANKO την περίοδο 2009-2015, αντιπρόεδρος της INTERCARGO την περίοδο 2004-2012, καθώς και Πρόεδρός της κατά τα χρόνια 2012- 2018.

Ο κ. Πλατσιδάκης ασχολείται ενεργά και εκτεταμένα με θέματα χρηματοδότησης και επέκτασης του -σημαντικότατου για την ελληνική ναυτιλία- χαρτοφυλακίου του Ομίλου Αγγελικούση, για τον οποίο και εργάζεται εδώ και 30 χρόνια.

Να σημειωθεί πως ο κ. Φαφαλιός θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην INTERCARGO την 1η Ιανουαρίου 2019.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.