Λιβύη: Σε υψηλά πέντε ετών η παραγωγή «μαύρου χρυσού»

Λιβύη: Σε υψηλά πέντε ετών η παραγωγή «μαύρου χρυσού»

51
Λιβύη: Σε υψηλά πέντε ετών η παραγωγή «μαύρου χρυσού»

Η παραγωγή αργού πετρελαίου από την Λιβύη έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NOC) της Λιβύης, Mustafa Sanalla, στο Bloomberg.

Παράλληλα ο κ. Sanalla σχολίασε ότι εάν η κατάσταση ειρήνης και ασφάλειας συνεχιστεί στη χώρα, τότε η παραγωγή αναμένεται να ενισχυθεί πέραν των 1,278 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Σημειώνεται ότι η κρατική εταιρεία είχε θέσει σαν στόχο η παραγωγή αργού να ανέλθει στα 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2022, ωστόσο η έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε στο εσωτερικό της Λιβύης το προηγούμενο διάστημα, την ανάγκασαν να αναθεωρήσει τις αρχικές της εκτιμήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή «μαύρου χρυσού» της Λιβύης κατρακύλησε τον Ιούλιο στα 670.000 βαρέλια ημερησίως ωστόσο τον Αύγουστο ανέκαμψε «αγγίζοντας» τα 926.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚ.

Τέλος το S&P Global Platts, σημειώνει ότι οι εξαγωγές από τη χώρα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα όταν τον Αύγουστο κινήθηκαν στα 900.000 βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.