Κίνα: Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές LNG

Κίνα: Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές LNG

35
Κίνα: Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές LNG

Η Κίνα φαίνεται πως στρέφεται διαρκώς σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της μετά και τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που προωθεί το Πεκίνο.
Συγκεκριμένα ο ασιατικός γίγαντας εισήγαγε 4,71 εκατ. τόνους LNG τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 51,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελωνειακών αρχών της χώρας.

Παράλληλα κατά τους οκτώ πρώτους μήνες του 2018, οι συνολικές εισαγωγές LNG από την Κίνα ανήλθαν στους 32,63 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 47,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Κίνα το 2017 ξεπέρασε την Κορέα καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση μεταξύ των κορυφαίων εισαγωγέων LNG, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών και marketing, IHS Markit.

Τέλος αναλυτές και εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Κίνα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου έως το 2019 ξεπερνώντας την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.