Υπερδιπλάσια κέρδη και αυξημένο τζίρο κατέγραψε ο ΟΛΠ

Υπερδιπλάσια κέρδη και αυξημένο τζίρο κατέγραψε ο ΟΛΠ

114
Υπερδιπλάσια κέρδη και αυξημένο τζίρο κατέγραψε ο ΟΛΠ

Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2018 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά την Tετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών του ΟΛΠ για το εν λόγω διάστημα διαμορφώθηκε στα €63 εκατ. καταγράφοντας αύξηση σε ετήσια βάση €11,5 εκατ. ή 22,1%. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η μεταβολή αυτή οφείλεται εν πολλοίς στην αύξηση των εσόδων από την συμφωνία παραχώρησης των προβλητών εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ και ΙΙΙ (+29,5%) των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (+20,1%) όπως και των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων (+29,7%) αλλά και αυτών από δεξαμενισμούς (+48,3%).

Παράλληλα ο ΟΛΠ το πρώτο μισό του έτους κατέγραψε υπερδιπλάσια κέρδη (+117%) προ φόρων της τάξης των €18,7 εκατ. καθώς το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν διαμορφωθεί στα €8,6 εκατ. Τα κέρδη μετά φόρων «άγγιξαν» τα €13,3 εκατ. έναντι €4,4 εκατ. το 2017, επίδοση η οποία αποτελεί την κορυφαία στη σύγχρονη ιστορία του ΟΛΠ για τον συγκεκριμένο διάστημα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, Captain Fu Chengqiu, σημείωσε ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν την δυναμική του Λιμένα και εκτίμησε ότι η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί και κατά το β’ εξάμηνο του έτους.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.