Τι θα συζητηθεί στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Τι θα συζητηθεί στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

167
Τι θα συζητηθεί στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
Στιγμιότυπο από το 3ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής που διοργανώθηκε πέρυσι.

Το 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με τίτλο «Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία: Με πυξίδα στραμμένη στο μέλλον» είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί κορυφαίων παραγόντων της ναυτιλίας, επιστημόνων και ειδικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν τις ιδέες του προστατευτισμού επιδιώκουν να υψώσουν τείχη στο ελεύθερο εμπόριο. Η ελληνική και η διεθνής ναυτιλία ―ως παγκοσμιοποιημένος κλάδος― παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις αυτές και εύχεται ότι στο τέλος τα πλεονεκτήματα του ελεύθερου εμπορίου θα «κερδίσουν». Παράλληλα, οι συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις, που στοχεύουν υποτίθεται στη σωστή και περιβαλλοντικά φιλική λειτουργία της ναυτιλίας, δημιουργούν ανισορροπίες στον κλάδο επηρεάζοντας αρνητικά το κόστος μεταφοράς αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό σε βάρος της διεθνούς κοινότητας και των καταναλωτών. Οι προκλήσεις για τη διεθνή και ελληνική ναυτιλία είναι πολλές και μεταξύ αυτών η υιοθέτηση των νέων τεχνολογικών προτάσεων που μεταβάλλουν δραματικά τον τρόπο λειτουργίας μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές αβεβαιότητες οι Έλληνες πλοιοκτήτες, πρωταγωνιστές του κλάδου, κρατούν το τιμόνι σταθερά προς την ανάπτυξη και με αξιοζήλευτη ρευστότητα επενδύουν αυξάνοντας μερίδιο αγοράς σε βάρος των συναδέλφων τους από τις χώρες κυρίως της Άπω Ανατολής.

Θεματικές Ενότητες:

1. Ενότητα 1η: Οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις, το ελεύθερο εμπόριο, οι τάσεις προστατευτισμού και οι επιπτώσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία

2. Ενότητα 2η: Περιβαλλοντικές ρυθμίσεις: Η ναυτιλία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα.

3. Ενότητα 3η: Ψηφιακή επανάσταση και ναυτιλία

4. Ενότητα 4η: Η ευρωπαϊκή ναυτιλία και ο διεθνής ανταγωνισμός: Θάρρος ή αλήθεια;

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.