Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα φτώχειας παγκοσμίως

Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα φτώχειας παγκοσμίως

71
Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα φτώχειας παγκοσμίως

Η φτώχεια, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά ζητήματα στις μέρες μας και φαίνεται να πλήττει ακόμα και τις λεγόμενες αναπτυγμένες κοινωνίες, σταδιακά τείνει ευτυχώς να περιοριστεί.

Πιο συγκεκριμένα σε πρόσφατη έρευνά της η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων ανά τον κόσμο που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας έχει μειωθεί, με την μείωση αυτή ωστόσο να έχει επιβραδυνθεί.

Έτσι λοιπόν αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ο στόχος που έχει τεθεί για την εξάλειψη της φτώχειας έως το 2030 δύσκολα θα επιτευχθεί. Μόνο θετικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι το ποσοστό των ανθρώπων ανά τον κόσμο που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα της τάξης του 10% το 2015 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) από το 11% το 2013, σηματοδοτώντας σταθερή αλλά επιβραδυνόμενη μείωση. Παράλληλα από τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας προκύπτει ότι παγκοσμίως ο αριθμός των ανθρώπων με ημερομίσθιο κάτω από $1,90 μειώθηκε κατά 68 εκατ. στα 736 εκατ.

Σημαντικό είναι τέλος το γεγονός ότι οι μισές χώρες στον κόσμο παρουσιάζουν επίπεδα φτώχειας κάτω του 3%, ενώ οι εκτιμήσεις της Τράπεζας κάνουν λόγο για επίπεδα φτώχειας παγκοσμίως της τάξης του 8,6% για το 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.