Ζημίες εκατομμυρίων για την Qatar Airways

Ζημίες εκατομμυρίων για την Qatar Airways

173
Ζημίες εκατομμυρίων για την Qatar Airways

Ζημίες ύψους $69 εκατ. κατέγραψε η Qatar Airways για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018.

Η καταριανή αεροπορική εταιρεία αποδίδει τα αρνητικά της οικονομικά αποτελέσματα στο εμπάργκο που έχουν επιβάλει στο Κατάρ από τον Ιούνιο του 2017 οι γειτονικές αραβικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος).

Ο CEO της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε ότι η εταιρεία μετέφερε 29,2 εκατ. επιβάτες το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, συγκριτικά με τους 32 εκατ. το περασμένο οικονομικό έτος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, η Qatar Airways μετά το εμπάργκο στο Κατάρ έχει χάσει την πρόσβασή της σε 18 πόλεις, μεταξύ των οποίων και σε δημοφιλείς προορισμούς της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Έχοντας ως στόχο να μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπο του εμπάργκο η αεροπορική εταιρεία έχει ξεκινήσει πτήσεις σε νέους προορισμούς, αυξάνοντας συγχρόνως την συχνότητα των πτήσεων σε ήδη υπάρχοντες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.