Σε σταθερά ανοδική τροχιά η Danaos Corporation

Σε σταθερά ανοδική τροχιά η Danaos Corporation

205
Σε σταθερά ανοδική τροχιά η Danaos Corporation

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ανακοίνωσε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου η Danaos Corporation, της οποίας ηγείται ο Ιωάννης Κούστας.

Έτσι λοιπόν η εισηγμένη στο Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταρεία, κατέγραψε το β’ τρίμηνο του 2018 προσαρμοσμένα έσοδα της τάξης των $29,2 εκατ. ($0,27/μετοχή), ελαφρώς αυξημένα συγκριτικά με τα $29 εκατ. του β’ τριμήνου του 2017 ($0,26/μετοχή). Συνολικά τα προσαρμοσμένα έσοδα της Danaos κατά το α΄ εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα $57,1 εκατ., αυξημένα επίσης κατά 6,5% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2017 όταν και διαμορφώθηκαν στα $53,6 εκατ.

Παράλληλα τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν στα $78,3 εκατ. για το β’ τρίμηνο και στα $154,9 εκατ. για το α’ εξάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 0,3% και 2,9% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι για τους επόμενους 12 μήνες το 87% του στόλου της Danaos είναι υπό ναύλωση.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο δρ. Ιωάννης Κούστας, CEO της Danaos Corpοration, αναφέρθηκε παράλληλα και στους ευνοϊκούς όρους αναχρηματοδότησης του χρέους που πέτυχε η εταιρεία του και τόνισε ότι οι νέες προκλήσεις γύρω από το διεθνές εμπόριο αποθαρρύνουν τις νέες παραγγελίες πλοίων, γεγονός που επιδρά θετικά στην αγορά μακροπρόθεσμα.

Φωτό: Danaos Corporation

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.