Υπό κράτηση πλοίο της Maersk Line

Υπό κράτηση πλοίο της Maersk Line

447
Υπό κράτηση πλοίο της Maersk Line
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πλοίο «Alexander Maersk», χωρητικότητας 1.098 TEUs, της Maersk Line τέθηκε υπό κράτηση από τις λιμενικές αρχές της Τυνησίας λόγω διαφόρων αξιώσεων αναφορικά με ένα άλλο πλοίο της εταιρείας, το «Maersk Honam», το οποίο υπέστη εκτεταμένες καταστροφές λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα από τα αμπάρια του τον περασμένο Μάρτιο.

Το περιστατικό συνέβη στο «Maersk Honam», ενώ εκείνο βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα και κατευθυνόταν από την Σιγκαπούρη προς τη Διώρυγα του Σουέζ, οδηγώντας στην απώλεια ζωής 5 ναυτικών.

Κατόπιν τούτου η Maersk δήλωσε γενική αβαρία, το οποίο σημαίνει ότι οι ζημιές στο «Maersk Honam» θα καλυφθούν ισόποσα από τους ναυλωτές και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Εκτιμάται ότι η ζημιά που έχει υποστεί το πλοίο αποτελεί τη μεγαλύτερη αξίωση για γενική αβαρία που έχει ποτέ καταγραφεί.

Το «Alexander Maersk», όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Maersk Line στην Lloyds List τέθηκε υπό κράτηση στο λιμάνι του Sfax, στο ανατολικό τμήμα της Τυνησίας.

Ο εκπρόσωπος της Maersk επεσήμανε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το «Alexander Maersk» να μπορέσει να φύγει από το λιμάνι του Sfax εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.