Προς δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου;

Προς δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου;

189
Προς δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου;

Φήμες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα τοπικά ΜΜΕ του Κόλπου ότι η Emirates, κρατικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι προχωρά σε εξαγορά της Etihad του Άμπου Ντάμπι, κάτι που αν συμβεί τότε θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου.

Σε δημοσίευμα του Bloomberg γίνεται λόγος για την συγκεκριμένη εξαγορά, επισημαίνοντας ότι η συνένωση των δύο αεροπορικών εταιρείων θα οδηγήσει σε συνολικά έσοδα αξίας $29,3 δις ετησίως, αλλά και στον έλεγχο του 5% των παγκόσμιων αεροπορικών μεταφορών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τόσο η Emirates, όσο και η Etihad διαψεύδουν τις εν λόγω φήμες για εξαγορά, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Τον περασμένο Μάιο εκπρόσωπος της Emirates είχε δηλώσει, σύμφωνα με το Gulf Business, ότι η εταιρεία αναζητά τρόπους συνεργασίας με την Etihad, η οποία βρίσκεται στην παρούσα φάση σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της λόγω της μειωμένης επιβατικής της κίνησης αλλά και ορισμένων επενδυτικών της «αστοχιών».

Εφόσον πάντως πραγματοποιηθεί στο μέλλον, είτε άμεσο είτε μακρινό, η συνένωση των δύο εταιρειών τότε θα διευκολυνθούν σημαντικά οι μεταφορές μεταξύ Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι, η απόσταση των οποίων είναι περίπου 1 ώρα οδικώς.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.