Από μηχανής Θεός η Σαουδική Αραβία για το Πακιστάν;

Από μηχανής Θεός η Σαουδική Αραβία για το Πακιστάν;

128
Από μηχανής Θεός η Σαουδική Αραβία για το Πακιστάν;

Το Ισλαμαμπάντ ευελπιστεί στο να γίνει η Σαουδική Αραβία ο τρίτος εταίρος του Πακιστάν στο China Pakistan Economic Corridor (CPEC), το οποίο εντάσσεται στο φιλόδοξο κινεζικό project «Belt and Road Initiative», και προσβλέπει στην ανάπτυξη σημαντικών projects υποδομών στο εσωτερικό του Πακιστάν.

Αυτό διαμήνυσε ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν, κ. Fawad Chaudhry, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, κ. Imran Khan, επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία, ο οποίος όπως εκτιμάται ζήτησε την οικονομική βοήθεια του Θρόνου προκειμένου να αντιμετωπίσει την βαθιά νομισματική κρίση που ταλανίζει την χώρα.

Σημειώνεται παράλληλα ότι το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να επενδύσει $60 δις για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αυτοκινητοδρόμων καθώς επίσης και για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και των λιμένων στο Πακιστάν προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε σημαντική χερσαία οδό που θα συνδέει τη δυτική Κίνα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μένει λοιπόν να δούμε αν όντως ο Σαουδαραβικός Θρόνος θα συμβάλλει για ακόμη μία φορά στην οικονομική τόνωση του Πακιστάν μέσω της συμμετοχής του China Pakistan Economic Corridor (CPEC).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.