Βενεζουέλα: Προσβλέπει σε σημαντική αύξηση των εξαγωγών αργού προς την Κίνα

Βενεζουέλα: Προσβλέπει σε σημαντική αύξηση των εξαγωγών αργού προς την Κίνα

53
Βενεζουέλα: Προσβλέπει σε σημαντική αύξηση των εξαγωγών αργού προς την Κίνα

Η Βενεζουέλα αναμένεται να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως διαμήνυσε ο Πρόεδρος Μαδούρο στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Πεκίνο την προηγούμενη εβδομάδα.

Όντας ήδη ένας από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της Βενεζουέλας, ο ασιατικός γίγαντας θα προβεί σε επενδύσεις ύψους $5 δις, οι οποίες θα τονώσουν την παραγωγή και θα διπλασιάσουν σχεδόν τις εξαγωγές προς την Κίνα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μαδούρο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το Πεκίνο «χαλάρωσε» τους όρους αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους της χώρας της Λατινικής Αμερικής το 2016, όταν πρωτοξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα, δείχνοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά την στήριξή της στην Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της με τον πληθωρισμό να εκτιμάται ότι θα «εκτοξευθεί» κατά 1.000.000% καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 και μεγάλη μερίδα των πολιτών της να ψάχνει τρόπους «διαφυγής» από την χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση στρέφεται σε συμμαχίες προκειμένου να σώσει ότι σώνεται με την Κίνα να απαντά θετικά στο κάλεσμα αυτό.

Τέλος σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η παραγωγή αργού από την χώρα «κατρακύλησε» σε χαμηλά 30 χρόνων στα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως όταν δέκα χρόνια πριν η παραγωγή είχε ανέλθει στα 3,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.