ΗΠΑ, Ρωσία και Αυστραλία θα οδηγήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου;

ΗΠΑ, Ρωσία και Αυστραλία θα οδηγήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου;

59
ΗΠΑ, Ρωσία και Αυστραλία θα οδηγήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου;

Οι ΗΠΑ αναμένεται να συμβάλλουν κατά 75% στην αύξηση των παγκόσμιων εξαγωγών φυσικού αερίου κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, υποστήριξε πρόσφατα ο Jean-Baptiste Dubreuil, αναλυτής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).

Στο πλαίσιο παρουσίασής του στο συνέδριο Gastech, το οποίο έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη μεταξύ 17-20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Dubreuil εκτίμησε επίσης ότι Αυστραλία και Ρωσία θα αυξήσουν αισθητά τις εξαγωγές φυσικού αερίου την επόμενη πενταετία.

Όπως επεσήμανε επιπρόσθετα ο αναλυτής της ΙΕΑ, τα επόμενα χρόνια το φυσικό αέριο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του σε διεθνές επίπεδο να αυξηθεί, με την Ασία να εξακολουθεί να οδηγεί την αύξηση αυτή. Παρά τις θετικές εκτιμήσεις γύρω από το ενεργειακό τοπίο, ο κ. Dubreuil δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «εμπορικό πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι οι τιμές φυσικού αερίου πρέπει να διατηρηθούν ανταγωνιστικές.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία αποτελεί εκ των κορυφαίων εξαγωγέων LNG, ενώ και η Ρωσία τροφοδοτεί την Ευρώπη με μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου μέσω αγωγού. Παράλληλα οι ΗΠΑ, πέραν των προσπαθειών που κάνει για να αυξήσει τις εξαγωγές LNG, προμηθεύει το Μεξικό με αέριο επίσης μέσω αγωγού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.