Η Γερμανία εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

Η Γερμανία εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

93
Η Γερμανία εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper «καλοβλέπει» τις προοπτικές γύρω από την αγορά του LNG και γι’ αυτό το λόγο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην θαλάσσια περιοχή Wilhelmshaven.

Όπως αναφέρει το Reuters μέσω του εν λόγω τερματικού, ο οποίος χωροθετείται κοντά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Uniper, η γερμανική εταιρεία θα είναι σε θέση να εισάγει και να διανείμει LNG στη χώρα.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Uniper τονίζουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με αρκετά εν δυνάμει εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών από τις ΗΠΑ, και αναμένονται εξελίξεις στο θέμα πριν το τέλος του χρόνου.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται περαιτέρω ο ανταγωνισμός γύρω από τον κλάδο της ενέργειας  στην Γερμανία, καθώς νωρίτερα μέσα στον μήνα το αντίπαλον δέος της Uniper, η RWE είχε ανακοινώσει τα πλάνα της για τις εισαγωγές LNG μέσω τερματικού σταθμού στο Brunsbuettel.

Οι συζητήσεις γύρω από το LNG στην Γερμανία «δίνουν και παίρνουν», καθώς η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να απογαλακτιστεί από τις εισαγωγές φυσικού αερίου που καταφτάνουν στην χώρα μέσω αγωγών από την Ρωσία, την Νορβηγία και την Ολλανδία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.