Ελληνική αριστεία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα

Ελληνική αριστεία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα

369
Ελληνική αριστεία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα

«Άρωμα Ελλάδας» έχει το προεδρείο της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME – International Association of Maritime Economist), καθώς κατά την διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της που ολοκληρώθηκε στη Μομπάσα (Κένυα). Πιο συγκεκριμένα στην θέση του προέδρου εκλέχθηκε ο Θάνος Πάλλης, καθηγητής οικονομικής και πολιτικής λιμένων, στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Έλληνας καθηγητής συν-διευθύνει την διαδικτυακή πρωτοβουλία PortEconomics.eu. Έχει διατελέσει πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Columbia University των ΗΠΑ, και γενικός γραμματέας της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας MedCruise – με την ερευνητική του δραστηριότητα σε θέματα παραχωρήσεων τερματικών λιμένων εμπορευματοκιβωτίων και κρουαζιέρας να έχουν βραβευτεί από το ΙΑΜΕ το 2008 και 2017 αντίστοιχα.

Αλλά πέραν του κ. Πάλλη ένας ακόμα Έλληνας πανεπιστημιακός συμμετέχει στο νέο Συμβούλιο του ΙΑΜΕ, ο Μανώλης Καβουσανός, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι Διευθυντής, από την ίδρυσή του, του αγγλόφωνου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση, Διευθυντής του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών του ΟΠΑ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΜΣ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και του Athens MBA. Επίσης, ο κ. Καβουσανός είχε ιδρύσει στο Cass το ΠΜΣ (MSc) σε «Εμπόριο, Μεταφορές και Χρηματοοικονομική», του οποίου διετέλεσε Διευθυντής, μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Θάνος Πάλλης διαδέχεται στην προεδρία τον Δρ. Jan Hoffman (UNCTAD), ο οποίος συμμετέχει στο νέο Συμβούλιο του ΙΑΜΕ ως ο επίτιμος πρόεδρός του. Στην θέση των αντιπροέδρων του Συμβουλίου εκλέχθηκαν, επίσης, οι καθηγητές Michaël Dooms (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών) και Jasmine Siu Lee Lam (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, Σιγκαπούρη). Τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου αποτελούν οι: Michele Acciaro (Γερμανία), Roar Adland (Νορβηγία), Okan Duru (Σιγκαπούρη), Adolf Ng  (Καναδάς), Theo Notteboom (Κίνα), Giovanni Satta  (Ιταλία), Gordon Wilmsmeier (Κολομβία).

Να σημειωθεί πως το ΙΑΜΕ ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα διαθέτει ως μέλη πανεπιστημιακούς, ερευνητές, και μελετητές της ναυτιλιακής οικονομικής, καθώς και ναυτικούς οικονομολόγους, από όλο τον κόσμο. Το ετήσιο συνέδριο του ΙΑΜΕ πρόκειται να φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Αθήνα και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.