Μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο «βλέπει» ο ΟΠΕΚ

Μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο «βλέπει» ο ΟΠΕΚ

62
Μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο «βλέπει» ο ΟΠΕΚ

Η ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα επιβραδυνθεί το 2019 εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων σε διεθνή κλίμακα και πολλών άλλων θεμάτων που «ταλαιπωρούν» τις αναδυόμενες αγορές, ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην μηνιαία του έκθεση την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια ζήτηση αργού για το 2019 παρουσιάστηκαν μειωμένες κατά 20.000 βαρέλια/ημέρα στα 1,41 εκατ. βαρέλια ημερησίως Από την άλλη οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις για την προσφορά «μαύρου χρυσού» από μη μέλη του ΟΠΕΚ κάνουν λόγο για αύξηση 20.000 βαρελιών/ημέρα στα 2,15 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2019.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, ένας συνδυασμός περιοριστικών νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες των G4 (Βραζιλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ινδία), έντονων γεωπολιτικών εντάσεων και χρηματοπιστωτικών «σκοπέλων» μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών θα αποτελέσει τροχοπέδη και πρόκληση για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στο μεταξύ η συνολική παραγωγή από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 278.000 βαρέλια ημερησίως στα 32,56 εκατ., απόρροια της αύξησης της παραγωγής από την Σαουδική Αραβία κατά 124.000 τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.