Το νηολόγιο των Marshall Islands εντάσσεται στο πρόγραμμα του Green Award

Το νηολόγιο των Marshall Islands εντάσσεται στο πρόγραμμα του Green Award

173
Το νηολόγιο των Marshall Islands εντάσσεται στο πρόγραμμα του Green Award
(Α-Δ): Καπτ. Δημήτριος Ματθαίου, Θεόφιλος Ξενακούδης και Jan Fransen.

Aπό την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου το νηολόγιο των Marshall Islands (RMI) αποτελεί μέλος του προγράμματος παροχής κινήτρων (incentive provider) του Green Award.

Σε μια λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award, παρέδωσε την πλακέτα του Green Award στον κ. Θεόφιλο Ξενακούδη, Director, Worldwide Business Operations της International Registries.

Ο κ. Ματθαίου τόνισε ότι η εν λόγω συνεργασία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση μιας ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ξενακούδης, σημείωσε τη συνεχή προσπάθεια του νηολογίου των Marshall Islands για πιο οικολογικά πλοία, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παραπάνω από το 16% των πλοίων που έχει λάβει την πιστοποίηση του Green Award είναι νηολογημένα στα Marshall Islands.

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός Green Award πιστοποιεί πλοία και διαχειριστές πλοίων που επιτυγχάνουν απόδοση πέρα και πάνω από τα πρότυπα που θέτει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι βέλτιστες πρακτικές και η συντήρηση, ο ανθρώπινος παράγοντας καθώς και η μείωση των εκπομπών ρύπων συνιστούν ορισμένα από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για τη λήψη της πιστοποίησης.

Φωτό: Green Award

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.