Μετά τις ΗΠΑ και οι Φιλιππίνες στο μάτι του τυφώνα

Μετά τις ΗΠΑ και οι Φιλιππίνες στο μάτι του τυφώνα

54
Μετά τις ΗΠΑ και οι Φιλιππίνες στο μάτι του τυφώνα

Οι Φιλιππίνες προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες της εποχής, τον «Mangkhut», γνωστό και ως «Ompong».

Το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου ο τυφώνας εντοπίστηκε 540 χλμ. ανατολικά του Baler στην Aurora, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης  Σεπτεμβρίου ο τυφώνας εκτιμάται ότι θα χτυπήσει την περιοχή Cagayan-Isabela των Φιλιππινών.

Ο τυφώνας Mangkhut συνοδεύεται από ανέμους εντάσεως 170 μιλίων την ώρα, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Φιλιππινών προειδοποιεί ότι θα προκαλέσει επίσης έντονες βροχοπτώσεις.

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους ενόψει τυφώνα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Οι ψαράδες της περιοχής έχουν ενημερωθεί για την απομάκρυνσή τους από τις ανατολικές ακτές των νήσων Visayas και Mindanao, ενώ οι αγρότες ανησυχούν για τις καλλιέργειές τους, καθώς εκτιμάται ότι θα πληγούν σημαντικά.

Μετά τις Φιλιππίνες, ο τυφώνας προβλέπεται ότι θα περάσει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από το Χονγκ Κονγκ ενώ στη συνέχεια θα «χτυπήσει» τις κινεζικές επαρχίες Guangdong, Guangxi και Hainan, στο νότιο τμήμα της Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.