ΗΠΑ: Ρεκόρ εκτιμάται για την παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Ρεκόρ εκτιμάται για την παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

32
ΗΠΑ: Ρεκόρ εκτιμάται για την παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

Η αμερικανική παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου (απαλλαγμένο από τους υδρογονάνθρακες πέραν του μεθανίου) είναι πιθανό να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2018 στα 80,96 δις κυβικά πόδια την ημέρα, (bcfd) όταν το 2017 η παραγωγή είχε αισίως φτάσει τα 73,55 δις κυβικά πόδια την ημέρα.

Αυτά τα ευρήματα προκύπτουν από τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις γύρω από την ενέργεια της αμερικανικής Energy Information Administration (ΕΙΑ). Σημειώνεται ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις του Σεπτεμβρίου για την παραγωγή ξηρού φυσικού φορτίου το 2018 παρουσιάζονται μειωμένες, συγκριτικά με εκείνες του Αυγούστου, οι οποίες έκαναν λόγο για παραγωγή της τάξης των 81,10 δις κυβικών ποδιών ημερησίως.

Παράλληλα η ΕΙΑ εκτιμά ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα ανέλθει επίσης σε επίπεδα ρεκόρ στα 79,81 δις κυβικά πόδια/ημέρα, συγκριτικά με την κατανάλωση των 74,20 δις κυβικών ποδιών/ημέρα το 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.