Απεργιακές κινητοποιήσεις στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ν. Κορέας

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ν. Κορέας

85
Απεργιακές κινητοποιήσεις στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ν. Κορέας

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράνε αυτήν την εβδομάδα τα εργατικά σωματεία των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων Hyundai Heavy Industries Co.

Η απόφαση για την απεργία ελήφθη καθώς οι εργάτες διαμαρτύρονται για την πρόωρη «συνταξιοδότησή» τους, αλλά και για την μη πληρωμή των προσωρινά μη απασχολούμενων εργατών.

Όπως αναφέρει το Yonhap News Agency, ο πρόεδρος και CEO της HHI, κ.  Kang Hwan-goo, προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι θα βάλει μόνιμα λουκέτο στη μονάδα κατασκευής offshore εγκαταστάσεων των ναυπηγείων εφόσον οι εργάτες δεν κάνουν παραχωρήσεις σε ορισμένα θέματα.

Η μονάδα κατασκευής offshore εγκαταστάσεων της HHI έχει κλείσει προσωρινά έως ότου προκύψει ένας επαρκής αριθμός παραγγελιών για νέες ναυπηγήσεις.

Η ΗΗΙ απασχολεί περίπου 15.800 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 2.400 απασχολούνται στη μονάδα κατασκευής offshore εγκαταστάσεων.

Συν τοις άλλοις, τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ισχυρό ανταγωνισμό από Κίνα και Σιγκαπούρη, καθώς τα τελευταία προσφέρουν ελκυστικές τιμές στον τομέα των κατασκευών offshore εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.