Ισπανία: Τα σιτηρά στην κορυφή των εισαγωγών

Ισπανία: Τα σιτηρά στην κορυφή των εισαγωγών

44
Ισπανία: Τα σιτηρά στην κορυφή των εισαγωγών

Η αξία των εισαγωγών σιτηρών της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 50% στα 1,589 εκατ. ευρώ κατά το α΄ εξάμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού.

Παράλληλα οι εισαγωγές των προϊόντων αλιείας, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του ισπανικού εμπορικού ισοζυγίου, αυξήθηκαν κατά 6,1% το α’ εξάμηνο του έτους σε ετήσια βάση.

Στον αντίποδα, κατά το ίδιο αυτό διάστημα η αξία των φρούτων και των λαχανικών που εξήχθησαν από την Ισπανία ανήλθε στα 9,8 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν οι εξαγωγές κρέατος (3,472 εκατ. ευρώ) και ελαιόλαδου (2,169 εκατ. ευρώ).

Είναι σημαντικό να τονιστεί η εξέλιξη των ισπανικών εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής καθώς το 1997 ανήλθαν σε αξία περί τα 14,8 εκατ. ευρώ, το 2007 αυξήθηκαν στα 24,92 εκατ. και το 2017 στα 47,775 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο αντανακλά την ολοένα και αυξανόμενη εξαγωγική δύναμη της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.