Μεγέθη ρεκόρ στις συγκομιδές σιταριού της δυτικής Αυστραλίας

Μεγέθη ρεκόρ στις συγκομιδές σιταριού της δυτικής Αυστραλίας

58
Μεγέθη ρεκόρ στις συγκομιδές σιταριού της δυτικής Αυστραλίας

Οι σοδειές σιταριού της δυτικής Αυστραλίας, από όπου προέρχονται οι μεγαλύτερες ποσότητες εξαγόμενου σιταριού, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος μετά τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου.

Από την άλλη πλευρά, η ανατολική Αυστραλία αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με την ξηρασία για δεύτερη συνεχή χρονιά και όπως είναι λογικό η εξέλιξη αυτή ίσως αντισταθμίσει την παραγωγή ρεκόρ που αναμένεται από τα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με αναλυτές και εμπόρους, η παραγωγή της δυτικής Αυστραλίας αναμένεται να ανέλθει στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 11 εκατ. τόνων όταν την τελευταία δεκαετία η παραγωγή κινείται κατά μέσο όρο στους 8,4 εκατ. τόνους. Στο σύνολο της η Αυστραλία ωστόσο εκτιμάται ότι παράγει 20 εκατ. τόνους σιταριού καταγράφοντας μείωση σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο οι ανησυχίες για τα παγκόσμια αποθέματα σιταριού παραμένουν ειδικά μετά την ξηρασία που έπληξε παραδοσιακές εξαγωγικές δυνάμεις του βόρειου ημισφαίριου όπως τη Ρωσία, τον κορυφαίο εξαγωγέα παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.