Η ONE στρέφεται προς τα υβριδικά καύσιμα

Η ONE στρέφεται προς τα υβριδικά καύσιμα

141
Η ONE στρέφεται προς τα υβριδικά καύσιμα

Η ιαπωνική συμμαχία Ocean Network Express (ONE), ενόψει του sulphur cap, παρουσίασε μέσω έκθεσης τα δικά της σχέδια για τη συμμόρφωσή της με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εναλλακτικές της (υβριδικά καύσιμα, scrubbers, LNG), η ONE αποφάσισε να επιλέξει την κατανάλωση υβριδικών καυσίμων για τα πλοία της θεωρώντας πως είναι η πιο ρεαλιστική και η πιο οικονομικά αποδοτική λύση, συγκριτικά με τις υπόλοιπες, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με προμηθευτές καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, για τη διασφάλιση του εφοδιασμού των πλοίων της.

Αναφορικά με τα scrubbers, η ιαπωνική συμμαχία στην αγορά των containerships αναφέρει ότι ενδεχομένως στο μέλλον παραγγείλει πλοία στα οποία θα είναι ενσωματωμένα τέτοιου είδους συστήματα, αλλά δεν αποτελεί λύση για το 2020, χρονιά που θα τεθεί σε ισχύ το sulphur cap.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το LNG, η ONE θεωρεί ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να προβεί σε ναυπηγήσεις πλοίων κατανάλωσης LNG και ότι τα σημεία ανεφοδιασμού των πλοίων με τα συγκεκριμένα καύσιμα είναι ελλειπή.

Φωτό: ONE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.