Tankguard Flexline: μια νέα ανθεκτική επίστρωση για δεξαμενές φορτίου

Tankguard Flexline: μια νέα ανθεκτική επίστρωση για δεξαμενές φορτίου

211
Tankguard Flexline: μια νέα ανθεκτική επίστρωση για δεξαμενές φορτίου

Η εταιρεία Jotun ανταποκρίθηκε στη ζήτηση της αγοράς για μια επίστρωση δεξαμενών φορτίου η οποία να επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία φορτίων και μακροπρόθεσμες επιδόσεις, με το λανσάρισμα  του Tankguard Flexline, που θα εκτεθεί στη διεθνή ναυτιλιακή εμπορική έκθεση SMM στο Αμβούργο. Το μοναδικό αυτό προϊόν βασίζεται στην τεχνολογία Flexforce, και εξασφαλίζει άριστη αντοχή στα φορτία, ταχύτερες διαδικασίες φόρτωσης-εκφόρτωσης, και μεγάλα διαστήματα συντήρησης.

Οι τυποποιημένες επιστρώσεις δεξαμενών απορροφούν συνήθως τα χαμηλού μοριακού βάρους, ‘επιθετικά’ φορτία κάτι που οδηγεί σε διόγκωση η οποία καταπονεί το δομικό δίκτυο της επίστρωσης. Ωστόσο, η σύνθεση της τεχνολογίας Solvoxirane που χρησιμοποιεί η Jotun, παρέχει στην επίστρωση μεγαλύτερη ευκαμψία, ελαχιστοποιώντας τη δομική καταπόνηση έναντι των επαναλαμβανόμενων κύκλων απορρόφησης /εκρόφησης. Οι ταχύτεροι χρόνοι εκρόφησης οδηγούν επίσης σε μειωμένες απαιτήσεις εξαερισμού και βελτιωμένα κέρδη, αφού συνήθως η εξοικονόμηση μιας μέρας από τον εξαερισμό ισοδυναμεί με $14.000 αυξημένων εσόδων.

Επιπλέον, η ανθεκτική σύνθεση του Tankguard Flexline επεκτείνει και τα διαστήματα συντήρησης. Η Jotun δηλώνει ότι η παρατεταμένη διάρκεια ζωής των επιστρώσεων μπορεί να εξοικονομήσει έως και $600.000 από τα κόστη συντήρησης ενός τυπικού δεξαμενόπλοιου.

Φωτό: Jotun

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.