Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ στρέφει το βλέμμα στη Λατινική Αμερική

Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ στρέφει το βλέμμα στη Λατινική Αμερική

44
Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ στρέφει το βλέμμα στη Λατινική Αμερική

Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους €75 εκατ. στο λιμένα του Pecém, ο οποίος αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λιμάνι στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας.

Πέραν των επενδύσεων η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ θα κατέχει και το 30% των μετοχών στο λιμένα του Pecém, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε στρατηγικές αποφάσεις αναφορικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης του βραζιλιάνικου λιμανιού.

Ο CEO της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ, κ. Allard Castelein, ανέφερε ότι η Λιμενική Αρχή έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την αντίστοιχη Αρχή του λιμανιού του Pecém κατέχοντας ρόλο συμβούλου. Ο ίδιος επεσήμανε την στρατηγικής σημασίας θέση που κατέχει ο λιμένας του Pecém και τις δυνατότητές του προκειμένου να αναδειχθεί σε σημαντικό κόμβο μεταφορών της ΝΑ Βραζιλίας αλλά και κόμβο παροχής υπηρεσιών logistics.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ η Βραζιλία αναμένεται να αποτελέσει σημαντική αγορά τις επόμενες δεκαετίες λόγω της αφθονίας της σε παραγωγή πρώτων υλών. Αυτός είναι και ο λόγος που η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ έχει στρέψει την προσοχή της προς λιμένες της λατινικής χώρας, όπως στο λιμένα του Pecém αλλά και στο Porto Central.

Κατά τη διάρκεια του 2017 η συνολική διακίνηση φορτίων από το λιμένα του Pecém ανήλθε σε 16 εκατ. τόνους, ενώ εκτιμάται ότι η μέση ετήσια ανάπτυξη του λιμένα κυμαίνεται στο 22% τα τελευταία 10 χρόνια. Εφόσον πραγματοποιηθούν επενδύσεις στο λιμένα τότε υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 η ετήσια διακίνηση σε φορτία θα ανέλθει σε 45 εκατ. τόνους.

Φωτό: portocentral.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.