Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου

Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου

250
Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη της ανάπλασης του Μικρολίμανου, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο δήμος θα έχει συνάψει και Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, επιφάνειας 15.600 τ.μ., όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για την Αττική ευρύτερα, καθώς μέσα από την προτεινόμενη ανάπλαση αναζωογονείται και ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης ως ένας δυναμικός πόλος υπερτοπικής σημασίας αλλά και ως διεθνής τουριστικός προορισμός. Με την προτεινόμενη παρέμβαση απελευθερώνεται η Ζώνη Παραλίας από τις αυθαίρετες κατασκευές και μετατρέπεται σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Οι οδοί Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες οι οποίες καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής με κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.