Πλοίο-φάντασμα εμφανίστηκε εννέα χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Πλοίο-φάντασμα εμφανίστηκε εννέα χρόνια μετά την εξαφάνισή του

678
Πλοίο-φάντασμα εμφανίστηκε εννέα χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Την λύση στο γρίφο αναφορικά με την μυστηριώδη επανεμφάνιση του πλοίου «Sam Ratulangi PB 1600» στις ακτές νότια της Μιανμάρ εννέα περίπου χρόνια μετά την εξαφάνισή του, φαίνεται πως βρήκαν οι Αρχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι η θέση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο φέρει ινδονησιακή σημαία, εντοπίστηκε τελευταία φορά το 2009 στα ανοικτά της Ταιβάν.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν το πως το ναυπηγημένο το 2001 πλοίο, μήκους 177 μέτρων, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σκουριασμένο και εγκαταλελειμμένο από αλιείς σε παραλία κοντά στην πόλη Γιανγκόν.

πλοιο φαντασμα φωτο για μεσα

Οι Αρχές της Μιανμάρ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πλοίο κατευθυνόταν με την βοήθεια ρυμουλκού από τις 13 Αυγούστου προς ένα εργοστάσιο διάλυσης πλοίων στο Μπαγκλαντές. Ωστόσο φαίνεται ότι το πλήρωμα εγκατέλειψε το «Sam Ratulangi PB 1600» όταν αυτό συνάντησε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο Aung Kyaw Linn, γενικός γραμματέας της Ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Ναυτικών της Μιανμάρ, δήλωσε πως το σκάφος ήταν ακόμη σε κατάσταση λειτουργίας προσθέτοντας ότι το είχε εγκαταλειφθεί πρόσφατα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.