Στο νερό το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος

Στο νερό το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος

186
Στο νερό το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος

Το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος παγκοσμίως, το κινεζικό AG600 μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δοκιμών εδάφους προχωρά σε μία νέα περίοδο δοκιμών, αυτή την φορά στην επιφάνεια του νερού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της China Aviation Industry General Aircraft, το AG600 με την κωδική ονομασία «Kunlong, ολοκλήρωσε επιτυχώς την Κυριακή 26 Αυγούστου δοκιμαστική πτήση από το αεροδρόμιο της πόλης Zhuhai στην νότια Κίνα προς αεροδρόμιο της πόλης Jingmen στην κεντρική Κίνα, σηματοδοτώντας έτσι έναν κύκλο δοκιμών στο νερό.

Σημειώνεται ότι στην Jingmen προσφέρεται για τέτοιου είδους δοκιμαστικές πτήσεις λόγω των ιδανικών υδάτινων συνθηκών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν και το πρώτο αμφίβιο αεροσκάφος Seagull 300 επέλεξε τη Jingmen για κάτι αντίστοιχο.

Το AG600, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο και είναι εξοπλισμένο με τέσσερις στροβιλοκινητήρες κινεζικής κατασκευής, έχει τη δυνατότητα να συλλέγει 12 τόνους νερού σε 20 δευτερόλεπτα και να μεταφέρει έως 370 τόνους νερού με ένα μόνο γέμισμα. Αποστολή του; Η καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών και οι θαλάσσιες επιχειρήσεις διάσωσης.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.