Το πρώτο containership σύντομα στον Αρκτικό Κύκλο

Το πρώτο containership σύντομα στον Αρκτικό Κύκλο

160
Το πρώτο containership σύντομα στον Αρκτικό Κύκλο

Η Maersk αναμένεται να δρομολογήσει το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Αρκτικό Κύκλο και συγκεκριμένα στις βόρειες ακτές της Ρωσίας, παρακάμπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη Διώρυγα του Σουέζ.

Συγκεκριμένα το Venta Maersk, χωρητικότητας 3.600 TEU, θα πλεύσει από το Βλαδιβοστόκ τις επόμενες μέρες με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, στην οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στον Αρκτικό Κύκλο, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν και τους 30 βαθμούς Κελσίου, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί παγετώνες να λιώσουν καθιστώντας ευκολότερο τον διάπλου.

Η εν λόγω διαδρομή μέσω της Βόρειας Θάλασσας, είναι δυνατό να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση δρομολογίων μεταξύ Ασίας και Ευρώπης κατά μία με δύο εβδομάδες ανάλογα με τον τελικό προορισμό, σύμφωνα με τους Financial Times.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι o ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, Novatek, απέστειλε τον προηγούμενο μήνα το πρώτο φορτίο LNG μέσω της Βόρειας Θάλασσας στην Κίνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ρωσικής εταιρείας να αναφέρει ότι ξεκινά μια νέα εποχή στις δια θαλάσσης εμπορικές διαδρομές.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.