Συμφωνία για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα από την Γερμανία

    84
    Συμφωνία για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα από την Γερμανία

    Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Eleonore Petermann, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac (το σύστημα που καταγράφει μετανάστες στην Ε.Ε.), αναφέροντας ότι τα υπουργεία εσωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας.
    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters παρόμοια συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της Γερμανίας και της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα.

    Η κ. Petermann τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το ζήτημα μέχρις ότου υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι επαναπροωθήσεις μπορούν να γίνουν εντός 48 ωρών μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

    Η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας.

    Περισσότεροι από 1,6 εκατ. μετανάστες υπολογίζεται ότι έχουν εισέλθει στη Γερμανία από τα μέσα του 2014, προκαλώντας εντάσεις στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας και ισχυροποιώντας την θέση της Ακροδεξιάς.
    O αριθμός των μεταναστών που θα επαν-υποδεχθεί η Ελλάδα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο γίνεται λόγος για περίπου 2.000 άτομα.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.