Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

2388
Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μία από τις δεξαμενές του δεξαμενόπλοιου “Desh Vaibhav”, ενώ εκείνο βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο ανήκει στην Shipping Corporation of India (SCI), πραγματοποιούσε δρομολόγιο με κατεύθυνση την Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν συνέβη το περιστατικό.

Όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η SCI, τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνταν, ενώ ένα μέλος υπέστη από την έκρηξη εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τρεις αγνοούμενοι ναυτικοί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, καθώς μετά την έκρηξη λόγω πανικού βρήκαν διέξοδο διαφυγής προς την θάλασσα. Ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την SCI καθώς δεν έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Η φωτιά στο πλοίο έχει υποχωρήσει, ωστόσο ένα πυροσβεστικό σκάφος έχει καταφτάσει στο σημείο προκειμένου να μειώσει την θερμοκρασία των δεξαμενών του πλοίου για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου συμβάντος.

Το πλοίο “Desh Vaibhav”, κατασκευής του 2005, αποτελεί ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια του στόλου της SCI.

Φωτό: shipindia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.