Ενισχύονται οι δυνατότητες διαχείρισης φορτίων στον λιμένα North Sea

Ενισχύονται οι δυνατότητες διαχείρισης φορτίων στον λιμένα North Sea

49
Ενισχύονται οι δυνατότητες διαχείρισης φορτίων στον λιμένα North Sea

Σημαντικές βελτιώσεις αναμένονται στο λιμάνι του North Sea στην περιοχή της Ζηλανδίας αφού είναι προ των πυλών η κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού καθώς επίσης και ενός ηλιακού πάρκου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το λιμάνι του North Sea, το οποίο καλύπτει μια περιοχή 60 χλμ που εκτείνεται από το Vlissingen της Ολλανδίας έως τη Γάνδη του Βελγίου, θα συνεργαστεί με την ArcelorMittal, την Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) και την Euroports για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Επισημαίνεται ότι το project θα αποτελέσει την πρώτη καλυμμένη αποβάθρα φόρτωσης της Γάνδης. Αρχικά ο τερματικός σταθμός θα χρησιμεύει για την αποθήκευση και τις εξαγωγές υλικών χάλυβα της ArcelorMittal προς ξένες αγορές. Τονίζεται ότι η αποθήκη του τερματικού θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 60.000 τόνων εμπορευμάτων, ενώ θα διαθέτει και τρεις αυτοματοποιημένους γερανούς για την φόρτωση και την εκφόρτωση τους.

Η Euroports, η οποία κατέχει ήδη 26 τερματικούς σταθμούς στην Ευρώπη, θα παράσχει δύο γερανούς για τη φόρτωση και την εκφόρτωση πλοίων και η συμμετοχή της στο project θα αποτελέσει αυτόματα σημαντική επέκταση των υπηρεσιών της στη βιομηχανία χάλυβα και μετάλλων.

Παράλληλα ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με την κατασκευή του νέου τερματικού θα ενισχυθούν οι δυνατότητες διαχείρισης φορτίων στον λιμένα North Sea με αποτέλεσμα οι μεταφορές εμπορευμάτων μέσω φορτηγών να μειωθούν αισθητά. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε επίσης και η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα 40.000 ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν στο 38 εκταρίων  Solarpark Scaldia, το οποίο βρίσκεται στην λιμενική περιοχή Vlissingen του λιμένα North Sea. Εκτιμάται ότι το «πράσινο» αυτό project θα παράγει κατά μέσο όρο 51.000 MWh ετησίως, το οποίο ισούται σε αριθμό με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος 14.000 νοικοκυριών.

Φωτό: northseaport.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.