Γιγαντιαία αύξηση των εισαγωγών σόγιας της ΕΕ από τις ΗΠΑ

Γιγαντιαία αύξηση των εισαγωγών σόγιας της ΕΕ από τις ΗΠΑ

65
Γιγαντιαία αύξηση των εισαγωγών σόγιας της ΕΕ από τις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε την Τετάρτη 1 Αυγούστου την τελευταία της έκθεση για τις εισαγωγές σόγιας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. αύξησε τις εισαγωγές της σόγιας από τις Η.Π.Α κατά 283% τον Ιούλιο. Με τον τρόπο αυτό το μερίδιο των χωρών της ΕΕ στις εξαγωγές αμερικανικής σόγιας ανήλθε στο 37%, αυξημένο κατά 9% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν. Σημειώνεται ότι η ΕΕ εισάγει κάθε χρόνο 30 εκατ. τόνους σόγιας καθότι η εγχώρια παραγωγή της δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ενώ από την άλλη οι τιμές αμερικανικής σόγιας εξακολουθούν να παραμένουν από τις πιο ανταγωνιστικές διεθνώς.

Αναφερόμενος στα στοιχεία αυτά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Phil Hogan, δήλωσε ότι ΕΕ και ΗΠΑ ανέκαθεν υπήρξαν μακροχρόνιοι εμπορικοί εταίροι και τόνισε ότι ακόμη υπάρχουν περιθώρια για την ενίσχυση των εμπορικών τους σχέσεων. Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει την επιθυμία του για την περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών σόγιας της ΕΕ από τις ΗΠΑ.

Τέλος επισημαίνεται ότι η σόγια αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπορεύματα στην Ευρώπη καθώς αποτελεί πηγή πρωτεΐνης για την διατροφή των ζώων, συμπεριλαμβανομένων, των κοτόπουλων, των γουρουνιών και των βοοειδών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται και στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.