Το νέο Ro Ro- γίγαντας της Μεσογείου

Το νέο Ro Ro- γίγαντας της Μεσογείου

2032
Το νέο Ro Ro- γίγαντας της Μεσογείου

Το «Maria Grazia Onoratο», το πιο «πράσινο» και πιο υπερμεγέθες πλοίο τύπου Ro-Ro της Μεσογείου, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι την Πέμπτη 2 Αυγούστου από τα γερμανικά ναυπηγεία Flensburg.

Το νεότευκτο πλοίο, του ιταλικού εφοπλιστικού Οίκου Onorato, θα τελεί υπό τη διαχείριση της Tirrenia Compagnia Italiana όπως και το «αδελφό» του Alf Pollak, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Τα δύο αδελφά πλοία χαρακτηρίζονται από πολλούς ως θαύματα της προηγμένης ναυπηγικής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα και τα δύο πλοία είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα scrubbers, τα οποία αναμένεται να μειώσουν τις αέριες εκπομπές τους σε CO2 από 3,5% στο 0,1%, καθιστώντας τα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον Ro-Ro πλοία παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη χωρητικότητα φορτίου η οποία θα επιτυγχάνει 4.076 γραμμικά μέτρα φόρτωσης, που αντιστοιχεί σε 283 ρυμουλκούμενα οχήματα, έχει καταστήσει απαραίτητη τη σχεδίαση ενός ειδικού γκαράζ με ένα καινοτόμο σύστημα ράμπας που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και κυρίως τη μείωση του χρόνου στην αποβίβαση και επιβίβαση οχημάτων.

Φωτό: Onorato

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.