Το λιμάνι του Ρότερνταμ σε mini-κρίση

Το λιμάνι του Ρότερνταμ σε mini-κρίση

249
Το λιμάνι του Ρότερνταμ σε mini-κρίση

H διακίνηση εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι του Ρότερνταμ ανήλθε στους 232,8 εκατ. τόνους κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018, σημειώνοντας μια μείωση της τάξης του 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Επισημαίνεται ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για τις Αρχές του ολλανδικού λιμένα, αυξήθηκε κατά 5,9% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο η αύξηση αυτή δεν μπόρεσε να εξισορροπήσει την μείωση η οποία καταγράφηκε στην διακίνηση ξηρών και υγρών φορτίων, όπως άνθρακα (-11,9%), αργού πετρελαίου (-7,6%) και καυσίμων. Από την άλλη, σημαντική ήταν η αύξηση της διακίνησης LNG και βιομάζας από και προς τον θαλάσσιο λιμένα του Ρότερνταμ.

Παράλληλα, οι οικονομικές επιδόσεις του λιμένα παρουσιάστηκαν σχετικά σταθερές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς τα προ φόρων κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα στα 126,1 εκατ. ευρώ.

Φωτό: Port of Rotterdam

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.