Η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελία ύψους $366 εκατ.

Η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελία ύψους $366 εκατ.

129
Η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελία ύψους $366 εκατ.

Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries (SHI) κέρδισαν παραγγελία για την κατασκευή τριών πλοίων ειδικού σκοπού, συνολικής αξίας $366,1 εκατ.

Το όνομα της εταιρείας για την οποία θα ναυπηγηθούν τα τρία πλοία δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, ωστόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για εταιρεία νοτιοαμερικανικών συμφερόντων.

Η παράδοση των τριών πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2020.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την δεύτερη παραγγελία για πλοία ειδικού σκοπού που λαμβάνει η SHI μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, καθώς τον περασμένο Ιούνιο είχε λάβει παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο πλοίων ειδικού σκοπού για λογαριασμό ευρωπαϊκής εταιρείας.

Πρόσφατα η SHI είχε εξασφαλίσει συμφωνία και για τη ναυπήγηση δύο LNG carriers, χωρητικότητας 174.000 κ.μ. έκαστο, με option ναυπήγησης άλλων δύο στο μέλλον. Η αξία ναυπήγησης των δύο πλοίων μεταφοράς LNG υπολογίζεται σε $368 δις, ενώ η παράδοσή τους εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Ωστόσο τα οικονομικά αποτέλεσματα της SHI για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν αρνητικά με ζημίες ύψους $126 εκατ., συγκριτικά με τα κέρδη των $20,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.