Το ουκρανικό σιτάρι «αργοπεθαίνει» ελέω ξηρασίας

Το ουκρανικό σιτάρι «αργοπεθαίνει» ελέω ξηρασίας

156
Το ουκρανικό σιτάρι «αργοπεθαίνει» ελέω ξηρασίας

H UkrAgroConsult αναθεώρησε, την Τρίτη 24 Ιουλίου, τις αρχικές της εκτιμήσεις για την συγκομιδή και τις εξαγωγές σιταριού της Ουκρανίας για την παραγωγική περίοδο 2018/2019 λόγω της εκτενούς ξηρασίας που πλήττει τη χώρα από την άνοιξη έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα η συμβουλευτική εταιρεία γύρω από τον αγροτικό τομέα, μείωσε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή σιταριού κατά 3,1% στους 24,7 εκατ. τόνους. Παράλληλα ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εξαγωγές ουκρανικού σιταριού περί τους 16 εκατ. τόνους, οι πιο πρόσφατες εμφανίζονται μειωμένες στους 15,5 εκατ. τόνους.

Από την άλλη, η UkrAgroConsult παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξη για την παραγωγή και τις εξαγωγές καλαμποκιού της Ουκρανίας κατά το 2018/2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία εκτιμά ότι η συγκομιδή καλαμποκιού θα ανέλθει στους 27,3 εκατ. τόνους συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για συγκομιδή 26,6 εκατ. τόνων, ενώ οι προβλέψεις για τις εξαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες στους 21 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.