ConRo πλοία κατανάλωσης LNG καυσίμων

ConRo πλοία κατανάλωσης LNG καυσίμων

98
ConRo πλοία κατανάλωσης LNG καυσίμων

H Crowley Maritime Corp. ανακοίνωσε την Παρασκευή 20 Ιουλίου ότι παρέλαβε από τα ναυπηγεία VT Halter Marine, το «El Coquí», ένα από τα πρώτα ConRo (container/roll on-roll off) πλοία παγκοσμίως το οποίο κινείται με LNG.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση το «El Coquí» αναμένεται να πραγματοποιήσει το «παρθενικό» του ταξίδι από το Jacksonville προς το San Juan του Πουέρτο Ρίκο στο τέλος του μήνα. Επισημαίνεται παράλληλα ότι το «αδερφό» του πλοίο, Taino, κατασκευάζεται επίσης στα ναυπηγεία VT Halter Marine στην Pascagoula και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του 2018.

Τα δύο αυτά πλοία, 26.500 dwt το καθένα, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν έως και 2.400 TEUs με ταχύτητα πλεύσης 22 κόμβων ενώ θα μπορούν να «φιλοξενούν» ακόμη 400 αυτοκίνητα και Ι.Χ. στα καταστρώματά τους.

O Tom Crowley, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας αναφερόμενος στην παράδοση του εν λόγω νεότευκτου, τόνισε ότι καταλαμβάνεται συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ευρύτερος ναυτιλιακός κλάδος και ο κλάδος της εφοδιαστικής στο Πουέρτο Ρίκο να προσαρμοστεί με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Φωτό: Crowley Maritime Corp.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.