Μείωση κατά 10,3% στις εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας

Μείωση κατά 10,3% στις εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας

54
Μείωση κατά 10,3% στις εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας

Οι ιαπωνικές εισαγωγές φυσικού αερίου κατέγραψαν μείωση κατά 10,3% τον περασμένο Ιούνιο, συγκριτικά με τις αντίστοιχες εισαγωγές τον Μάιο του 2018.

Τον περασμένο μήνα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο εισήγαγε 5,55 εκατ. τόνους φυσικού αερίου, αριθμός που αντιπροσωπεύει τα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών.

Η αξία των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ιαπωνίας ανήλθαν σε $2,75 δις τον Ιούνιο του 2018, αύξηση κατά 4,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Επιπλέον οι ιαπωνικές εισαγωγές άνθρακα, ο οποίος χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας, σημείωσαν πτώση της τάξης του 18,3%, φτάνοντας τους 8,28 εκατ. τόνους.

Ο λόγος που οδήγησε στη μείωση των εισαγωγών LNG και άνθρακα από την Ιαπωνία ήταν ότι σταθμοί παραγωγής ενέργειας στην χώρα επαναφέρουν πυρηνικούς αντιδραστήρες που είχαν κλείσει μετά την πυρηνική καταστροφή στην Φουκοσίμα το 2011.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.