Αισιόδοξα μηνύματα για το Νεώριο Σύρου

Αισιόδοξα μηνύματα για το Νεώριο Σύρου

794
Αισιόδοξα μηνύματα για το Νεώριο Σύρου

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για το μέλλον του ιστορικού ναυπηγείου της Σύρου, μετά από χρόνια αδυναμίας να ανταποκριθεί στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της διεθνούς ναυπηγοεπισκευής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και προβλέψεις, το Νεώριο θα μπορεί να ανταγωνιστεί πολύ σύντομα, όχι μόνο σε τιμές αλλά κυρίως σε ποιότητα, τα ναυπηγεία στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Απότοκο αυτής της νέας προσπάθειας ανασύστασης του ναυπηγείου είναι ότι 25 πλοία, από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχουν ήδη επισκευασθεί το Νεώριο. Σημειώνεται πως στις σημερινές εγκαταστάσεις τα πλοία που μπορούν να εξυπηρετηθούν είναι μεσαίας χωρητικότητας, έως 50000 dwt, με ολικό μήκος έως 245 μέτρα.

Σε συνομιλίες των Ναυτικών Χρονικών με τεχνικούς διευθυντές σημαντικών ναυτιλιακών εταιρειών διαφαίνεται η ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την πορεία του ναυπηγείου έπειτα επαφές που είχαν με τη διοίκηση, ενώ πολλές ακόμη -ελληνικών συμφερόντων- ναυτιλιακές εταιρείες φαίνονται πρόθυμες να στηρίξουν το νέο εγχείρημα.

Επιπλέον, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως το σωματείο εργαζομένων του ναυπηγείου φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμο, ενώ επιδεικνύει πρωτότυπο, για τα ελληνικά δεδομένα, επαγγελματισμό κατά τις επαφές του με τη ναυτιλιακή αγορά.
Άλλωστε, όσο και να θέλει ένας επιχειρηματίας να επενδύσει σε ένα ναυπηγείο είναι οι εργαζόμενοι με τον επαγγελματισμό, τη σύνεση και την εργατικότητά τους που μπορούν να το καταστήσουν ανταγωνιστικό ή απαγορευτικό. Ευελπιστούμε ότι οι καιροί άλλαξαν και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει πλέον να κινηθούμε εντατικά για να ανταγωνιστούμε τους γείτονές μας, και όχι μόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.