Στον έλεγχο της Damen το ναυπηγείο Mangalia στη Ρουμανία

Στον έλεγχο της Damen το ναυπηγείο Mangalia στη Ρουμανία

178
Στον έλεγχο της Damen το ναυπηγείο Mangalia στη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ναυπηγείου Mangalia στη Ρουμανία, θυγατρικής της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, από τον ολλανδικό όμιλο Damen Shipyards Group.

Η Damen ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα διαχειρίζεται η ίδια πλέον σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρουμανίας το ναυπηγείο Mangalia, το οποίο μετονόμαζεται πλέον σε «Damen Shipyards Mangalia».

Το ναυπηγείο της Mangalia, το οποίο βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις, ενώ καλύπτει μία έκταση 1 εκατ. τ.μ., αποτελώντας τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα που έχει ποτέ ενταχθεί στον όμιλο της Damen.

Μέσα από την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου του ναυπηγείου Mangalia, η Damen ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των ναυπηγήσεων, ενώ συγχρόνως αποκτά τη δυνατότητα να προβεί σε ναυπηγήσεις και επισκευές μεγαλύτερων σε χωρητικότητα πλοίων, αλλά και πιο εξειδικευμένων κατασκευών, όπως πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου.

Φωτό: damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.