Κίνα: Ισχνή μείωση για την παραγωγή αργού πετρελαίου

Κίνα: Ισχνή μείωση για την παραγωγή αργού πετρελαίου

34
Κίνα: Ισχνή μείωση για την παραγωγή αργού πετρελαίου

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα παρουσίασε μια ελαφρά πτωτική πορεία της τάξης του 2,3% κατά τον μήνα Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεκριμένα η παραγωγή μαύρου χρυσού κατά τον προηγούμενο μήνα ανήλθε στους 15,85 εκατ. τόνους. Επισημαίνεται ότι η Κίνα αποτελεί τον κορυφαίο αγοραστή αργού παγκοσμίως καθώς το 60% της εγχώριας κατανάλωσης προέρχεται από τις εισαγωγές.

Όπως αναφέρει το Xinhua, o ασιατικός γίγαντας εισήγαγε 225 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μια αύξηση 5,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Από την άλλη πλευρά η παραγωγή κινεζικού φυσικού πετρελαίου τον περασμένο Ιούνιο άγγιξε τα 12,18 δις κυβικά μέτρα, αυξημένη κατά 5,6% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017.

Τέλος σημειώνεται ότι η Κίνα προσβλέπει σε μια αύξηση της εγχώριας παραγωγής αργού πετρελαίου στα 200 εκατ. τόνους έως το 2020, ενώ στόχος παράλληλα αποτελεί η προσφορά φυσικού αερίου να ξεπεράσει τα 360 δις κυβικά μέτρα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.