Η Λατινική Αμερική αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση του αγροτικού της τομέα

Η Λατινική Αμερική αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση του αγροτικού της τομέα

105
Η Λατινική Αμερική αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση του αγροτικού της τομέα

Πτώση της παραγωγής ρυζιού, σόγιας, σιτηρών και ζάχαρης στην Λατινική Αμερική για την περίοδο 2018-2019 διαβλέπει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Στην πρόσφατη έκθεσή του ο FAO τονίζει ωστόσο ότι η Βραζιλία θα εκτοπίσει τις ΗΠΑ από την τρίτη θέση στην κατάταξη με τους σημαντικότερους προμηθευτές σογιέλαιου, ενώ θα εξακολουθήσει να εξάγει σημαντικές ποσότητες πουλερικών και αλευριού και το επόμενο έτος. Επιπρόσθετα η Αργεντινή προβλέπεται ότι θα αυξήσει την παραγωγή σιταριού κατά 8% για το παραγωγικό έτος 2018-2019. Από την άλλη πλευρά, για το Μεξικό, το οποίο θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς δημητριακών της Λατινικής Αμερικής, εκτιμάται ότι η παραγωγή θα μειωθεί αισθητά.

Όσον αφορά το ρύζι οι προοπτικές από τον FAO διαφαίνονται αρνητικές για την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική καθώς η παραγωγή θα παρουσιαστεί μειωμένη κατά 1,5% στους 18,6 εκατ. τόνους. Συγκεκριμένα Αργεντινή, Βραζιλία, Εκουαδόρ, Κολομβία, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα θα καλλιεργήσουν λιγότερο ρύζι, ενώ αντιθέτως Βολιβία, Χιλή, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Περού και Παραγουάη αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Τέλος σημειώνεται ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις για την παραγωγή ζάχαρης από χώρες της Λατινικής Αμερικής για το 2017/2018, κάνουν λόγο για μείωση κυρίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.